Ρινοπλαστική & Στραβό Διάφραγμα Μύτης

Αποκτήστε το πρόσωπο που πάντα ονειρευόσασταν

Η ρινοπλαστική έχει στόχο να βελτιώσει το σχήμα, το μέγεθος και γενικά την εμφάνιση της μύτης αλλά και τη λειτουργικότητά της με αποτέλεσμα την καλύτερη αναπνοή. Γι’ αυτό συνήθως η αισθητική ρινοπλαστική συνδυάζεται με ευθειασμό του διαφράγματος και καυτηριασμό των ρινικών κογχών που εμποδίζουν τη σωστή αναπνευστική λειτουργία.
Με τη ρινοπλαστική μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί το μέγεθος της μύτης, να διορθωθεί η κυρτή ράχη, το πλάτος, το ακρορίνιο, να μειωθούν τα ρουθούνια, να διορθωθεί η γωνία ανάμεσα στη μύτη και το άνω χείλος ή να αποκατασταθούν παλαιοί τραυματισμοί.

Ποιος ο στόχος της ρινοπλαστικής;

Επιθυμείτε ελεύθερη αναπνοή και ίσιο διάφραγμα μύτης; Η λειτουργική πλαστική μύτης είναι η λύση!
⦁ Διορθώνει τη σκολίωση ρινικού διαφράγματος
⦁ Ελαττώνει το μέγεθος των ρινικών κογχών
⦁ Αναδιαμορφώνει την εξωτερική εικόνα της μύτης
Η δρ. Λαμπρινάκη είναι εξειδικευμένη στη χειρουργική ρινός και στην λειτουργική ρινοπλαστική. Διαθέτει όλη την εμπειρία και την εξειδίκευση που χρειάζεται για να δώσει εξατομικευμένη λύση στον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ρινοπλαστικής;

Ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για ρινοπλαστική είναι εκείνος που μπορεί να βρει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, αξιολογώντας τις διαταραχές και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά από μία επιτυχημένη ρινοπλαστική, ο/η ασθενής ξεκινάει μια καινούρια ζωή, καθώς αναπνέει ελεύθερα, ξεκουράζεται καλύτερα και έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ποια η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, οπωσδήποτε όμως μετά την εφηβεία, όταν έχει αναπτυχθεί η ανατομία της μύτης. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες.
Οι τομές συνήθως γίνονται εσωτερικά μέσα στα ρουθούνια, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μπορεί να γίνει μία μικρή εξωτερική τομή στο κάτω μέρος της μύτης. Ακόμη και αυτή όμως μετά από μερικούς μήνες είναι ανεπαίσθητη. Στη ρινοπλαστική δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί δέρμα, γιατί ακολουθεί το σχήμα του χονδρικού και του οστέινου σκελετού της μύτης. Με ειδικά εργαλεία γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στα οστά και τους χόνδρους και, αν υπάρχει αναπνευστικό πρόβλημα, στο διάφραγμα και τις κόγχες.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την ανάρρωση;

Μετεγχειρητικά τοποθετούνται ειδικά ταμπόν στα ρουθούνια και ένας νάρθηκας. Ο ασθενής φεύγει από την κλινική τη ίδια μέρα. Μετά την επέμβαση, υπάρχει οίδημα και μικρές μελανιές στα κάτω βλέφαρα, γι’ αυτό και συστήνεται τοποθέτηση κρύων κομπρεσών. Την επόμενη ημέρα αφαιρούνται τα ταμπόν και ο νάρθηκας αφαιρείται σε μία εβδομάδα. Τα ράμματα, αν υπάρχουν, αφαιρούνται μαζί με τον νάρθηκα. Οι μελανιές συνήθως φεύγουν την πρώτη εβδομάδα, ενώ το οίδημα σε περίπου τριάντα ημέρες. Ο πόνος είναι πολύ ήπιος, περιγράφεται κυρίως σαν βάρος και αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα τύπου panadol. Η ασπιρίνη απαγορεύεται σε όλες τις επεμβάσεις, γιατί προκαλεί αιμορραγία.
Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις δραστηριότητές του αν και συνιστάται προσοχή σε τραυματισμούς για τον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση. Επίσης η χρήση των γυαλιών απαγορεύεται για ένα μήνα.

faq

Συχνές Ερωτήσεις για τη ρινοπλαστική

Ποιο είναι το κόστος της ρινοπλαστικής; Είναι προσιτή η τιμή;

Δεν μπορούμε να δώσουμε εκ των προτέρων ένα σταθερό κόστος για τη ρινοπλαστική, καθώς αυτό εξαρτάται από την τεχνική που θα ακολουθηθεί και από τις ανάγκες του ασθενούς.
Μετά από συζήτηση με την πλαστικό χειρουργό Δρ. Λαμπρινάκη και από εξετάσεις που θα κάνετε, διαμορφώνεται και προσαρμόζεται το τελικό κόστος για τη δική σας περίπτωση.

Σε περίπτωση διαφράγματος βοηθάει η ρινοπλαστική;

Ένας απόλυτα καταρτισμένος πλαστικός χειρουργός, κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής, έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη σκολίωση στο ρινικό διάφραγμα και να αποκαταστήσει και τυχόν προβλήματα με τις ρινικές κόγχες.
Έτσι, το αποτέλεσμα είναι η ελεύθερη αναπνοή και μία όμορφη μύτη που χαρίζει αρμονία στο πρόσωπο.

Σε ποιους απευθύνεται η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική απευθύνεται πρωτίστως σε όσους και όσες θέλουν να βελτιώσουν το σχήμα της μύτης τους και να αντιμετωπίσουν οριστικά ένα στραβό διάφραγμα. Συγκεκριμένα, διορθώνονται μύτες με ήβο (καμπούρα), με πεσμένη κορυφή, φαρδιά ή στραβή, ενώ αποκαθίσταται και το σχήμα μιας μύτης που έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό (π.χ. ατύχημα ή πτώση).

Η επέμβαση μπορεί να γίνει και σε ανήλικους;

Συνήθως το χειρουργείο γίνεται από την ηλικία των 18 ετών και άνω για να έχει δημιουργηθεί πλήρως το ρινικό διάφραγμα και η ανατομία της ρινός. Ανώτατο όριο ηλικίας δεν υπάρχει. Η επέμβαση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε το επιθυμήσει ο ασθενής. Ωστόσο, είναι καλό να πραγματοποιείται η ρινοπλαστική όσο το δυνατόν νωρίτερα, επειδή στις νέες ηλικίες η ανάρρωση είναι συντομότερη και καλύτερη.
Επίσης, αν ο ασθενής επιλέξει να κάνει την επέμβαση σε μικρή ηλικία, απολαμβάνει τη νέα βελτιωμένη μύτη για περισσότερο διάστημα στη ζωή του.

Πονάει η πλαστική μύτης;

Κατά κανόνα δεν γίνεται καμία εξωτερική τομή στο δέρμα της μύτης, για την αποφυγή ουλών. Οι τομές γίνονται μέσα στα ρουθούνια και διενεργούνται πολύ προσεκτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται μία μικρή τομή στη βάση της μύτης (στυλίδα), η οποία είναι αδιόρατη. Ο μετεγχειρητικός πόνος να είναι ελάχιστος.
Ο ασθενής μετά την επέμβαση θα νιώθει ένα βάρος στο κεφάλι και στην περιοχή της μύτης, που μπορεί να ξεπεραστεί με ένα απλό αναλγητικό, τύπου Depon.

Υπάρχει πρήξιμο μετά την επέμβαση;

Τα πρηξίματα και οι μελανιές γύρω από την περιοχή της μύτης είναι συνήθη. Αυτά αυξάνονται το πρώτο 48ωρο και υποχωρούν σταδιακά μέσα σε 5-7 ημέρες.

Τι σημαίνει ρινοπλαστική με λέιζερ

Η ρινοπλαστική μπορεί να γίνει με laser, σε επιλεγμένες και σπάνιες περιπτώσεις. Κυρίως χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των κογχών, χωρίς να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον νεότερο εαυτό σας!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens