Κοιλιοπλαστική – Πλαστική κοιλιάς

Πείτε τέλος στη χαλάρωση

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να εξαφανίσει το λίπος, τις ραγάδες και τις δίπλες από την κοιλιά, αλλά και να ενισχύσει τους μυς της περιοχής.
Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται στη μέση ηλικία, μετά από εγκυμοσύνες αλλά και σε νεότερες ηλικίες μετά από μαζική απώλεια βάρους. Η κλασική κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε όλο το κοιλιακό τοίχωμα, ενώ σε περιπτώσεις με μικρότερο πρόβλημα (συνήθως κάτω από τον ομφαλό) εφαρμόζεται η mini κοιλιοπλαστική.
Στην κλασική κοιλιοπλαστική γίνεται μία εγκάρσια τομή χαμηλά στην κοιλιά πάνω από την ηβική σύμφυση, από τη μία λαγόνιο ακρολοφία στην άλλη, και αφαιρείται όλο το δέρμα από τον ομφαλό και κάτω. Η τομή κρύβεται από το εσώρουχο ή το μπικίνι το καλοκαίρι. Επίσης, με την επέμβαση συν-πλησιάζονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες που έχουν χαλαρώσει και έτσι λεπταίνει αισθητά και η περίμετρος της μέσης. Ταυτόχρονα, παρασκευάζεται ο ομφαλός και τοποθετείται στη νέα του θέση.

Κοιλιοπλαστική πριν & μετά την επέμβαση

Ποια η διαδικασία για την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία, μπορεί όμως να γίνει και με επισκληρίδιο, αν το επιθυμεί ασθενής. Στη mini κοιλιοπλαστική, η οποία εφαρμόζεται όταν η περίσσεια του δέρματος και του λίπους είναι μόνο κάτω από τον ομφαλό, η τομή είναι αισθητά μικρότερη. Η παρασκευή του δέρματος φτάνει ως τον ομφαλό, ο οποίος δεν μετακινείται.
Κατόπιν αφαιρείται η περίσσεια του λίπους και του δέρματος. Συνήθως η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση σε άλλα σημεία του σώματος. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα πιο λεπτό σώμα, με ελκυστικό περίγραμμα.

Τι πρέπει να γνωρίζω μετά την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Μετά την επέμβαση η παραμονή στην κλινική είναι 1 έως 2 ημέρες. Λόγω της σύγκλισης των ορθών κοιλιακών μυών υπάρχει ήπιος πόνος στην περιοχή της κοιλιάς, που αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα.
Μετά την επέμβαση συνιστάται η χρήση μιας φαρδιάς κοιλιακής ζώνης για 30 ημέρες για τη στήριξη του κοιλιακού τοιχώματος και τη μείωση του οιδήματος.
Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται μετά από μία εβδομάδα. Η έντονη άσκηση και ο αθλητισμός συνιστώνται μετά από ένα μήνα. Οι ουλές αρχικά είναι κόκκινες και ίσως σκληρές, όμως με την πάροδο του χρόνου παίρνουν το χρώμα του δέρματος και αφήνουν ένα μικρό σημάδι που είναι εύκολο να καλυφθεί.

Συχνές Ερωτήσεις για την κοιλιοπλαστική

Υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμο, εφόσον ο ασθενής δεν υπερβάλλει στη διατροφή του μετά την επέμβαση και δεν πάρει πολλά κιλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοπός της επέμβασης είναι η μείωση του λίπους που εξέχει και του χαλαρωμένου δέρματος, βελτιώνοντας το περίγραμμα του κορμού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η κοιλιοπλαστική με τη μείωση του βάρους του σώματος.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την κοιλιοπλαστική;

⦁ Άνδρες και γυναίκες με εντοπισμένη χαλαρότητα και περίσσεια λίπους στην κοιλιά που δεν αντιμετωπίζεται με διατροφή και άσκηση.
⦁ Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχειρήσεις παχυσαρκίας, χάνοντας βάρος με αποτέλεσμα τη λιποδυστροφία και χαλάρωση της κοιλιακής χώρας.
⦁ Γυναίκες με πολλές γέννες που αντιμετωπίζουν χαλάρωση στους κοιλιακούς μυς.

Μπορώ να τη συνδυάσω με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής;

Η κοιλιοπλαστική μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και πλαστική στήθους!

Υπάρχουν επιπλοκές κατά την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Τόσο η κλασική κοιλιοπλαστική όσο και η mini, θεωρούνται ασφαλείς επεμβάσεις, με μικρά ποσοστά επιπλοκής.
Ωστόσο τα αρνητικά επακόλουθα μιας επέμβασης είναι το αιμάτωμα και το σέρωμα, τα οποία, αν εμφανιστούν, αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα.

Κλείστε ραντεβού με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens