ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Απαλλαχθείτε από το επίμονο πόνο στην πλάτη και στον αυχένα

Μείωση Στήθους – Μειωτική Στήθους

Ένα πολύ μεγάλο στήθος δημιουργεί έντονα προβλήματα καθημερινά στη γυναίκα. Γυναίκες με μεγάλο στήθος παραπονούνται για πόνο στην πλάτη και τον αυχένα, δερματίτιδες στην υπομάστια περιοχή, μείωση της κοινωνικότητας και της δυνατότητας άθλησης. Επίσης, σε ένα μεγάλο μαστό είναι δύσκολη η ανίχνευση των αλλοιώσεων στην κλινική εξέταση και η απεικόνιση στη μαστογραφία. Ταυτόχρονα με τη μείωση του μαστού πραγματοποιείται και ανόρθωση, για να έχουμε ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.
Πριν την επέμβαση, πέρα από τον κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο, θα πρέπει να γίνει και έλεγχος των μαστών. Ανάλογα με την ηλικία θα πρέπει να γίνει ένα υπερηχογράφημα ή μαστογραφία.
Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και οι ασθενείς συνήθως φεύγουν την ίδια μέρα από την κλινική. Το μήκος των τομών εξαρτάται από το μέγεθος του μαστού και από την πτώση του. Η συχνότερη μέθοδος μείωσης μαστών περιλαμβάνει τρεις τομές. Μία τομή γύρω από τη θηλή, μία κάθετη από τη θηλή στην υπομάστια πτυχή και μία τρίτη οριζόντια στην υπομάστια πτυχή. Αφαιρώντας λοιπόν ένα τμήμα του μαζικού αδένα και του δέρματος (το οποίο στέλνεται για ιστολογική εξέταση) και μεταφέροντας τη θηλή και τη θηλαία άλω ψηλότερα, δημιουργούμε ένα μικρότερο και ωραιότερο μαστό.
Λιποαναρρόφηση μπορεί να χρειαστεί για να βελτιωθεί η περιοχή της μασχάλης. Συνήθως η θηλή και η θηλαία άλως μεταφέρονται μαζί με τα αγγεία, τα νεύρα και τους γαλακτοφόρους πόρους, χωρίς να επηρεάζεται η αισθητικότητα ή η δυνατότητα θηλασμού.
Μετεγχειρητικά η ασθενής φοράει ένα ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο για 1 μήνα. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Συνήθως υπάρχει μία μικρή παροχέτευση (σωληνάκι) για την απομάκρυνση των υγρών που μαζεύονται μετεγχειρητικά, η οποία αφαιρείται μετά το πρώτο 24ωρο. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Πότε γίνεται η επέμβαση μείωσης στήθους;

Πολλές γυναίκες ζητούν μείωση του στήθους για να απαλλαγούν από το βάρος που νιώθουν στην πλάτη και τον αυχένα από τους μαστούς. Τα ορθοπεδικά προβλήματα της κύρτωσης της πλάτης και των χρόνιων πόνων του αυχένα μπορούν να σταματήσουν απλά με τη μείωση στήθους που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για τη μείωση στήθους;

  • Μεγάλο στήθος εκ γενετής
  • Μαστοί δυσανάλογοι με το υπόλοιπο σώμα, που δημιουργούν πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη
  • Μεγάλοι μαστοί που περιορίζουν τις αθλητικές και καθημερινές δραστηριότητες

Με τη μείωση στήθους αφαιρείται και το χαλαρωμένο δέρμα, και η θηλή μεταφέρεται σε κατάλληλη θέση, ώστε ο μαστός να λάβει το φυσικό κωνικό του σχήμα. Οι τομές μπορούν να γίνουν σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με την τεχνική.

Μείωση στήθους: γίνεται για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους;

Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν ο όγκος του μαστού μειώνεται, μειώνονται αναλογικά και οι πιθανότητες να εμφανιστεί καρκίνος του μαστού, γιατί αφαιρείται μαζικός αδένας και είναι πιο εύκολη η απεικόνισή του.
Επίσης, οι γυναίκες με μεγάλο στήθος και σκελετικά προβλήματα, που αργότερα στην εμμηνόπαυση επιδεινώνονται, με τον μικρότερο μαστό δε θα επιβαρυνθεί η κατάστασή τους. Ουσιαστικά, ένας φυσιολογικός μαστός θα δώσει και μεγαλύτερη ευκρίνεια στην απαραίτητη ετήσια μαστογραφία, αφού απεικονίζεται καλύτερα.
Η επέμβαση από τη φύση της δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία, ούτε είναι επιβαρυντική για άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Μειωτική στήθους: πότε γίνεται η επιστροφή στην εργασία & πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα;

Η γυναίκα επιστρέφει στην εργασία της σε 1 εβδομάδα. Αν νιώθει ενόχληση, μπορεί να λάβει αναλγητικά τύπου Depon.
Μετά από έναν περίπου μήνα, η γυναίκα μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα.
Αρχικά το στήθος είναι υπερδιορθωμένο και ψηλότερα από τη φυσιολογική του θέση. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 6 εβδομάδες. Οι ουλές παίρνουν την τελική τους μορφή σε 6-12 μήνες.

Ποιο είναι το κόστος της μείωσης στήθους; Είναι προσιτές οι τιμές;

Επισκεφθείτε τη Δρ. Λαμπρινάκη στο ιατρείο της για να ενημερωθείτε με ακρίβεια για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί. Κατόπιν εξέτασης, η γιατρός θα σας προτείνει τη μέθοδο που ταιριάζει στην περίπτωσή σας και θα σας ενημερώσει για το κόστος της επέμβασης.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον νεότερο εαυτό σας!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens