ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ιδανική λύση για να απαλλαχθείτε από τα πεταχτά αυτιά

Ωτοπλαστική: πλαστική σε πεταχτά αυτιά


Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) είναι μια συχνή γενετική ανωμαλία, που επηρεάζει την εξωτερική εμφάνιση και μειώνει την αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών ή των νεαρών εφήβων.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης στην ωτοπλαστική;

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική. Όταν το παιδί είναι άνω των έξι ετών και μπορεί να συνεργαστεί, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Μία ώρα πριν από την επέμβαση τοποθετείται αναισθητική κρέμα στην οπίσθια επιφάνεια του αυτιού, ώστε τα τσιμπήματα της τοπικής αναισθησίας να είναι ανεπαίσθητα.
Η τομή γίνεται πίσω από το αυτί, ώστε να είναι αδιόρατη. Γίνεται διαμόρφωση του χόνδρου και τοποθέτησή του στη νέα θέση με ειδικά ράμματα. Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας πιεστικός επίδεσμος για 24 ώρες και κατόπιν ο ασθενής φοράει μία φαρδιά πιεστική κορδέλα. Τις πρώτες μέρες υπάρχει οίδημα στην περιοχή των αυτιών και ίσως κάποιες μελανιές, που όμως υποχωρούν τα επόμενα 24ωρα.
Στην ωτοπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός διενεργεί μία τομή στο πίσω μέρος του αυτιού, προκειμένου να διαχωρίσει τον χόνδρο από το δέρμα, η οποία είναι αδιόρατη. Μετά διαμορφώνει κατάλληλα τον χόνδρο, ώστε να λάβει το αυτί τη φυσική πτύχωση προς τα πίσω. Επιπλέον, αφαιρεί την απαιτούμενη ποσότητα δέρματος και στη συνέχεια κάνει τα ράμματα.
Πλέον η επέμβαση της ωτοπλαστικής διενεργείται με σύγχρονα μέσα και ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια της επέμβασης, να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετεγχειρητικής αιμορραγίας ή οιδήματος και κατ’ επέκταση να περιορίσει τον πόνο και να συντομεύσει τον χρόνο ανάρρωσης.

Πού οφείλονται τα πεταχτά αυτιά;

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα πεταχτά αυτιά δημιουργούνται επειδή το αυτί του μωρού «τσαλακώνεται» στον ύπνο του. Ωστόσο, το πρόβλημα πρωτίστως κληρονομείται και είναι γενετικό.
Συγκεκριμένα, παρουσιάζει πρόβλημα η ανατομία της ανθέλικας του αυτιού, με αποτέλεσμα το πτερύγιο να είναι πλατύ και να παρουσιάζει κλίση προς τα έξω.
Επίσης, μπορεί η κόγχη του πτερυγίου να είναι υπερβολικά μεγάλη.

 

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της ωτοπλαστικής;

Ναι, το αποτέλεσμα της ωτοπλαστικής διαρκεί για όλη τη ζωή του άνδρα ή της γυναίκας!
Ο σκοπός της εγχείρησης είναι η τοποθέτηση των πτερυγίων των αυτιών σε φυσιολογική θέση, ώστε να μην προεξέχουν. Επίσης, όσον αφορά τα ανατομικά στοιχεία του πτερυγίου, αυτά προσαρμόζονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε αφενός να έρθουν στη φυσιολογική τους θέση, αφετέρου να κρύβουν εντελώς τα σημάδια της επέμβασης.

 

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις για τη πλαστική αυτιών

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές από την επέμβαση πλαστικής αυτιών; είναι το κόστος της ρινοπλαστικής; Είναι προσιτή η τιμή;

Η ωτοπλαστική είναι επέμβαση ρουτίνας, που προσφέρει πολύ μεγάλη ικανοποίηση, όσον αφορά το αποτέλεσμα. Συγχρόνως αποτελεί μία από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, γι’ αυτό και συνιστάται να γίνεται ήδη από την ηλικία των 5 ετών.
Ωστόσο, επειδή πρόκειται για χειρουργική επέμβαση ενδέχεται να εμφανιστούν οι συνήθεις επιπλοκές ενός χειρουργείου, όπως είναι ένα μικρό αιμάτωμα, κάποια φλεγμονή ή ασυμμετρία. Αυτές οι καταστάσεις είναι αρκετά σπάνιο να συμβούν από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ωστόσο είναι εύκολες και απλές στην αντιμετώπισή τους.

Πόσο κοστίζει η πλαστική αυτιών; Είναι προσιτές οι τιμές;

Η τιμή για την πλαστική αυτιών δεν είναι ίδια για κάθε ασθενή, αφού η αντιμετώπιση διαφοροποιείται ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Στο πρώτο ραντεβού, όπου θα γίνει η εξέταση των ώτων, θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το κόστος.

Η ωτοπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά;

Η επέμβαση συνιστάται να διενεργείται σε μικρή ηλικία, στην προσχολική ηλικία, προς αποφυγή των ψυχολογικών επιπτώσεων στο παιδί από τα αρνητικά σχόλια των συμμαθητών του.
Στα μικρά παιδιά συνήθως επιλέγεται γενική αναισθησία. Στους ενήλικες και σε συνεργάσιμα παιδιά επιλέγεται τοπική αναισθησία.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens