ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Εντυπωσιάστε με το υπέροχο χαμόγελό σας

Αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που επικεντρώνεται στη βελτίωση της εικόνας του στόματος, των ούλων και του χαμόγελου. Για να είναι αποτελεσματική, πρέπει πρώτα να θεραπευτούν ενδεχόμενα προβλήματα στα δόντια και τα ούλα. Μέσα από την αισθητική οδοντιατρική εφαρμόζονται επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές, που εξασφαλίζουν ένα αστραφτερό χαμόγελο, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά σε πολλά επίπεδα, αποτελεί βασική προϋπόθεση της κοινωνικής ζωής και παράγοντα υψηλής αυτοεκτίμησης. Στο ιατρείο μας επιδιώκουμε να δημιουργούμε τα αρτιότερα θεραπευτικά πλάνα πάντα με σεβασμό στη διατήρηση της υπάρχουσας οδοντικής ουσίας του ασθενή.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Πώς μπορώ να βελτιώσω το χαμόγελό μου

Ο αναπτυσσόμενος κλάδος της αισθητικής οδοντιατρικής οφείλεται κατά κύριο λόγο στις τεχνολογικές εξελίξεις και τα καινοτόμα υλικά. Η γνώση και η σωστή χρήση τους μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα όμοιο με αυτό των φυσικών δοντιών, σε βαθμό που δύσκολα γίνεται αντιληπτό από τρίτο άτομο. Οι κύριοι λόγοι για να επιλέξετε την αισθητική παρέμβαση είναι για να βελτιώσετε τη θέση, το σχήμα και το χρώμα των δοντιών σας για ένα αρμονικό χαμόγελο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αρχικά λοιπόν παίρνουμε φωτογραφίες του προσώπου και των δοντιών σας καθώς και αποτυπώματα της αρχικής τους κατάστασης. Παράλληλα, πραγματοποιούμε ψηφιακές μετρήσεις ώστε να υπολογίσουμε τις κατάλληλες διαστάσεις, να βρούμε την ιδανική αναλογία για το δικό σας πρόσωπο και να δημιουργήσουμε ομοιώματα των νέων δοντιών ώστε να γνωρίζετε από πριν το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. Οι δημοφιλέστερες τεχνικές που εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας έπειτα από ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελού σας είναι οι εξής:

  • Lifting δοντιών με όψεις πορσελάνης & lumineers
  • Lifting δοντιών με όψεις ρητίνης (bonding) 
  • Λεύκανση δοντιών με laser
  • Ένθετα – επένθετα (πορσελάνης ή ρητίνης) & εμφράξεις σύνθετης ρητίνης
  • Ολοκεραμικές στεφάνες
"Το χαμόγελο είναι μία καμπύλη γραμμή που θέτει τα πάντα σε ευθεία"
LIFTING

Lifting δοντιών με όψεις πορσελάνης & Lumineers

Αποτελεί ελαφριά επεμβατική αισθητική εργασία κατά την οποία αφαιρείται μικρό μέρος της οδοντικής ουσίας που στη συνέχεια επικαλύπτεται από τις όψεις. Αυτές είναι εξαιρετικά λεπτές επιφάνειες φτιαγμένες από πορσελάνη, πάχους 0.3-1 χιλιοστά, συγκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και αποσκοπούν στη βελτίωση της αισθητικής τους. Η πορσελάνη είναι ένα κεραμικό υλικό υψηλής ανθεκτικότητας, γι’ αυτό τόσο το αποτέλεσμα όσο και η διάρκειά του δεν επηρεάζονται ούτε από τον χρόνο ούτε από τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ LUMINEERS - Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκτός από τις κλασικές όψεις πορσελάνης, στο ιατρείο μας διαθέτουμε τις καινοτόμες υπέρλεπτες όψεις πορσελάνης lumineers που το πάχος τους δεν ξεπερνάει αυτό ενός φακού επαφής. Η διαφορά τους από τις κλασικές όψεις πορσελάνης είναι ότι δεν επεμβαίνουμε καθόλου στα δόντια, απλώς τις συγκολλάμε στην πρόσθια επιφάνειά τους. Οι διαφορές των lumineers από τις κλασικές όψεις με πορσελάνη είναι ότι πρόκειται για αναστρέψιμη τεχνική, δηλαδή ο ασθενής μπορεί να τις αφαιρέσει όποτε το επιθυμήσει αφού τα δόντια δεν τροχίζονται, και ότι απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για την τοποθέτησή τους (περίπου 1 μήνας), αφού τα αποτυπώματά στέλνονται σε ειδικά οδοντοτεχνικά εργαστήρια.

LIFTING

Lifting δοντιών με όψεις ρητίνης (bonding)

Το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης είναι μια ελάχιστα παρεμβατική εργασία με πιο συντηρητική προσέγγιση, που επίσης είναι αναστρέψιμη, καθώς απαιτείται ελάχιστο έως καθόλου τρόχισμα για την τοποθέτηση. Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτά στρώματα ρητινώδους υλικού (ίδιο με αυτό των λευκών σφραγισμάτων) που καλύπτουν την πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. Πρόκειται για μια θεραπεία που μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σε ένα ραντεβού, καθώς το λεπτό τους επίστρωμα κατασκευάζεται απευθείας κατά την οδοντιατρική πράξη. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε τις ρητίνες τελευταίας γενιάς Filtec™ Ultimate της 3Μ που έχουν μεγάλη αντοχή και μιμούνται καλύτερα το φυσικό δόντι.

LIFTING

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ & ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

  • Κλείσιμο κενών διαστημάτων των δοντιών
  • Βελτίωση του χρώματος των δοντιών
  • Αλλαγή του σχήματος ή της θέσης των δοντιών
  • Διόρθωση της σύγκλεισης των δοντιών
ΕΠΙΛΟΓΗ

Τι να προτιμήσω: όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης

Αναμφισβήτητα οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικό κεραμικό υλικό με μεγάλη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο. Παράλληλα, διατηρούν το αρχικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς το χρώμα τους να αλλοιώνεται. Ωστόσο, πρόκειται για μη-αναστρέψιμη τεχνική καθώς η τοποθέτησή τους απαιτεί μεγαλύτερο τρόχισμα των δοντιών. 

Αντίθετα, οι όψεις ρητίνης είναι λιγότερο ανθεκτικές και πιο επιρρεπείς σε φθορές και αποχρωματισμό των δοντιών εξαιτίας του καπνίσματος ή της κατανάλωσης τροφών και ποτών με χρωστικές ουσίες (καφές, κρασί, τσάι, κ.ά.).  Παρ’ όλα αυτά, για την τοποθέτησή τους δεν αφαιρείται το σμάλτο των δοντιών, η τεχνική είναι αναστρέψιμη, πιο ανώδυνη και πιο οικονομική.

"Η κατάλληλη απόφαση λαμβάνεται έπειτα από συνεκτίμηση πολλών παραγόντων, με τη μέγιστη βοήθεια και την εξειδικευμένη συμβουλευτική της ομάδας του Microdental."
ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Λεύκανση δοντιών με Laser

Η πιο σύγχρονη παρέμβαση στον χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής είναι η λεύκανση δοντιών με laser. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, ασφαλή και ανώδυνη τεχνική με την οποία καταπολεμάμε τον αποχρωματισμό και τους λεκέδες που προκαλούνται από τροφές με χρωστικές, από το κάπνισμα, την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή κρασιού και χαρίζουμε στα δόντια σας ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η λεύκανση δοντιών πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου και περιλαμβάνει την εφαρμογή στην επιφάνεια των δοντιών ενός ειδικού gel που στη συνέχεια φωτίζεται με δέσμη ακτίνων laser.

Η διάρκεια της διαδικασίας κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με τη φωτεινότητα που θέλετε να προσδώσουμε στα δόντια. Συνήθως η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά από 1 εβδομάδα, ενώ σας συνιστούμε ενδιάμεσα να χρησιμοποιήτε στο σπίτι ειδικά κατασκευασμένους νάρθηκες με λευκαντική γέλη που σας τους προμηθεύουμε από το ιατρείο μας. Ο συνδυασμός λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο και στο σπίτι χαρίζει στα δόντια σας τη μέγιστη δυνατή φωτεινότητα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τη σχολαστική στοματική υγιεινή, από τις διατροφικές συνήθειες, από παράγοντες όπως το κάπνισμα ή την κατανάλωση ροφημάτων με χρωστικές. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και μετά από υποτροπή, τα δόντια δεν επανέρχονται στην πρότερη κατάσταση δυσχρωμίας.

"Χαρίζουμε στα δόντια σας έως και 7 τόνους μεγαλύτερη φωτεινότητα!"
ΣΤΕΦΑΝΗ

ΕΝΘΕΤΑ - ΕΠΕΝΘΕΤΑ (ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ Η ΡΗΤΙΝΗΣ) & ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΡΗΤΙΝΗΣ

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα δόντια αποτελούν έναν ιδιαίτερο ιστό του ανθρώπινου σώματος που δεν έχει ικανότητα αναγέννησης, γι’ αυτό οφείλουμε να τον προστατεύουμε και να τον σεβόμαστε σε κάθε οδοντιατρική πράξη.

Τα ένθετα και τα επένθετα αποτελούν μία εξαιρετική λύση στη σύγχρονη οδοντιατρική αισθητική. Το ένθετο τοποθετείται σε περίπτωση απώλειας μικρού τμήματος του δοντιού και το επένθετο όταν η οδοντική ουσία λείπει σε ποσοστό πάνω από το μισό.

Είναι δύο είδη αισθητικών αποκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται σε βλάβες της μασητικής επιφάνειας των οπίσθιων δοντιών, τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές εξαιτίας τερηδόνας, απονεύρωσης ή κάποιου κατάγματος που η αποκατάστασή τους δεν μπορεί να γίνει με ένα απλό σφράγισμα. Κατασκευάζονται είτε από κεραμικό υλικό (πορσελάνη) είτε από σύνθετη ρητίνη, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από ένα απλό λευκό σφράγισμα, υψηλή λειτουργικότητα και θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα, διατηρώντας ακέραιο το μεγαλύτερο μέρος της οδοντικής ουσίας.

Παράλληλα, η παλαιότερη μέθοδος των σφραγισμάτων με αμάλγαμα πλέον έχει αντικατασταθεί  με σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης. Γνωστά ως «λευκά σφραγίσματα», οι εμφράξεις σύνθετης ρητίνης έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο όμορφο αποτέλεσμα.

ΕΝΘΕΤΑ - ΕΠΕΝΘΕΤΑ: ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ

Τα ένθετα και τα επένθετα μοιάζουν με σφραγίσματα, όμως πρόκειται για κομμάτια πορσελάνης ή ρητίνης που αντικαθιστούν μόνο τα κομμάτια των δοντιών που λείπουν. Για να μπορέσουμε να τα τοποθετήσουμε, πρέπει πρώτα να τροχίσουμε ελαφρά το δόντι. Στη συνέχεια παίρνουμε το αποτύπωμα του δοντιού που το στέλνουμε σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο όπου ο οδοντοτεχνίτης κατασκευάζει το «σφράγισμα» επάνω σε ειδικό εκμαγείο. Σε δεύτερη φάση κάνουμε την πρόβα στο στόμα για ενδεχόμενες βελτιώσεις ή εξισορροπήσεις και αποστέλλουμε ξανά το ένθετο/επένθετο  στο εργαστήριο για το τελικό γυάλισμα. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία, με ιδιαίτερη προσοχή το συγκολλάμε στην ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα.

"Οι αποκαταστάσεις των δοντιών που γίνονται με τις συγκεκριμένες αισθητικές τεχνικές έχουν εξαιρετική αντοχή, μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν αποχρωματίζονται με την πάροδο του χρόνου και χαρίζουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα."
ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Ολοκεραμικές στεφάνες​

Παλαιότερα, οι ολοκεραμικές στεφάνες χρησιμοποιούνταν ευρέως ακόμα και μετά από την ενδοδοντική θεραπεία. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να παρεμβαίνουμε σε μεγάλο βαθμό στην οδοντική ουσία μειώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον όγκο του δοντιού.

Στο Microdental ακολουθούμε, όπου είναι εφικτό, τη φιλοσοφία της ελάχιστης παρέμβασης, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τις ολοκεραμικές στεφάνες ως ολική αποκατάσταση μόνο όπου η αισθητική λύση των ένθετων/επένθετων ή των ολικών όψεων δεν προτείνονται ως κατάλληλες και μόνο στα πολύ κατεστραμμένα δόντια.

Στις σύγχρονες ολοκεραμικές αποκαταστάσεις ο σκελετός δεν αποτελείται από μέταλλο, όπως παλαιότερα, αλλά είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από πορσελάνη και επικαλυμμένος με ειδικό κεραμικό υλικό, που εξασφαλίζει μεγάλη αντοχή στις πιέσεις. Παράλληλα, η ολοκεραμική στεφάνη είναι η μοναδική διαφανής στεφάνη που επιτρέπει στο φως να τη διαπερνάει χαρίζοντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της αποκατάστασης και προσθετικής των δοντιών με ελάχιστη παρέμβαση που ακολουθούμε στο ιατρείο μας, η αλλαγή του σχήματος των πρόσθιων δοντιών πραγματοποιείται μόνο με την εφαρμογή ειδικού υλικού, χωρίς την αποκοπή οδοντικής ουσίας με κοπτικά εργαλεία, εντελώς ατραυματικά.

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κριτικές

Συστήνω τον κ. Σπανουδάκη ανεπιφύλακτα. Μου δημιούργησε δόντι απ’ το πουθενά, σε πολλή προσιτή τιμή.
Review us on google light theme

Vag. Dim.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens