ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ανορθώστε το στήθος σας και τονώστε την αυτοπεποίθησή σας

Ανόρθωση στήθους – Μαστοπηξία

Το στήθος είναι εξαιρετικά σημαντικό όργανο για τη γυναίκα. Ένα όμορφο στήθος ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της. Δυστυχώς όμως είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές βάρους και στην εγκυμοσύνη.
Η ανόρθωση των μαστών αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη πλαστική χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την πτώση και τη χαλάρωση. Όταν η πτώση και η χαλάρωση είναι μικρή, γίνεται περιθηλαία τομή και ανόρθωση.
Όταν η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη, γίνονται μεγαλύτερες τομές. Όταν το στήθος είναι μικρό, μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα η ανόρθωση του μαστού και η αυξητική. Η επέμβαση δεν επηρεάζει την αισθητικότητα των μαστών ή των θηλών, ούτε κάποια μελλοντική εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν ανόρθωση στήθους;

Οι γυναίκες που είναι ιδανικές υποψήφιες για την πλαστική επέμβαση της ανόρθωσης μαστών (μαστοπηξία) είναι αυτές που παρουσιάζουν χαλάρωση στήθους και απώλεια όγκου, εκείνες που έχουν τη θηλή κάτω από την υπομάστιο πτυχή αλλά και εκείνες που είχαν πραγματοποιήσει αυξητική στήθους και τώρα θέλουν να κάνουν και ανόρθωση.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την επέμβαση ανόρθωσης στήθους;

Πριν την επέμβαση, πέρα από τον κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο, θα πρέπει να γίνει και έλεγχος των μαστών. Ανάλογα με την ηλικία θα πρέπει να γίνει υπερηχογράφημα ή μαστογραφία.
Επίσης, γίνεται σχεδιασμός ώστε να ανορθωθεί ο μαστός και να τοποθετηθεί η θηλή στη νέα της θέση. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο μαστός αναμορφώνεται με εσωτερικά ράμματα, τοποθετείται μαζί με τη θηλή ψηλότερα και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος.

Τι πρέπει να προσέχετε μετά την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους;

Συνήθως η ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα από την κλινική. Μετεγχειρητικά η ασθενής φορά ένα ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο για 1 μήνα. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα τύπου Depon. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Ανόρθωση στήθους: ποιος ο χρόνος ανάρρωσης;

Από την επόμενη κιόλας μέρα η γυναίκα θα κάνει κανονικά το μπάνιο της. Θα πρέπει να καλύπτει την περιοχή της τομής με μία γάζα και να φοράει έναν ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο που θα διατηρεί σταθερό το στήθος σε μία θέση. Πόνος συνήθως δεν υπάρχει, παρά ένα μικρό κάψιμο στο σημείο των τομών, το οποίο μετά από λίγες μέρες εξαφανίζεται.
Στην εργασία της η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει μετά από 1 εβδομάδα, ενώ σε 20 ημέρες μπορεί να επανέλθει πλήρως στις κανονικές της δραστηριότητες.

Πόσο κοστίζει η ανόρθωση στήθους; Είναι προσιτή η τιμή;

Η ανόρθωση στήθους είναι μία επέμβαση προσιτή στη μέση γυναίκα. Το τελικό κόστος της επέμβασης, ωστόσο, ποικίλλει για την κάθε γυναίκα, αφού σχετίζεται με τα ανατομικά χαρακτηριστικά, την ηλικία και τις ανάγκες της. Μετά το πρώτο ραντεβού με τη γιατρό θα ενημερωθείτε αναλυτικά αναφορικά με το κόστος.

Κλείστε ραντεβού με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens