LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΛΑΙΜΟΥ (FACE LIFTING)

«Αφήστε πίσω» σας τα σημάδια της χαλάρωσης και της γήρανσης
face Lifting

Τι είναι το face lifting;

Το face lifting ή αλλιώς ρυτιδοπλαστική είναι χειρουργική διαδικασία που αποσκοπεί στη βελτίωση του γηρασμένου προσώπου, ενώ έχει και επανορθωτικές εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, το face lifting βελτιώνει τη χαλάρωση του δέρματος και των μυών, «σβήνει» τις βαθιές ρυτίδες του προσώπου και τις γραμμώσεις των μυών στον λαιμό, αναστηλώνει τη χαλάρωση των ιστών κάτω από το δέρμα, αφαιρεί το περιττό λίπος και βελτιώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια (σε συνδυασμό με τη βλεφαροπλαστική) ή βελτιώνει σοβαρή ασυμμετρία του προσώπου. Η διαδικασία επιτυγχάνεται με ανάρτηση των μαλακών μορίων στην αρχική τους θέση, με στόχο να αποκτήσετε ξανά πιο νεανική εμφάνιση.
Το face lifting έχει μακροχρόνιο, καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα όταν η επέμβαση γίνεται στο επίπεδο της επιπολής μυοαπονευρωτικής περιτονίας (SMAS), δηλαδή ακριβώς πάνω από τους μυς. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν δηλαδή η αποκόλληση των ιστών και η ανάρτηση γίνονται πάνω στο δέρμα, το αποτέλεσμα που θα λάβουμε είναι παροδικό και το πρόσωπο παραμορφωμένο.

MACS lift

MACS lift – η σύγχρονη τεχνική του face lifting

Πρόκειται για τεχνική του face lift με ελάχιστη παρεμβατικότητα για τη βελτίωση των πρώτων ενδείξεων γήρατος, που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία. Τα πλεονεκτήματά της είναι ότι πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερο χρόνο, με μικρότερη ουλή και σε συντομότερη αποκατάσταση, ενώ συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία. Αποτελεί ιδανική επιλογή για:

  • Διόρθωση των ρυτίδων & χαλάρωση του λαιμού
  • Διόρθωση της πτώσης στα ζυγωματικά και τις παρειές
  • Διόρθωση του οβάλ του προσώπου

Είναι εμφανείς οι τομές;

Όχι, οι τομές είναι μη διακριτές και σε μη εμφανή σημεία. Στο κλασικό face lifting η τομή ξεκινά από τον κρόταφο στο όριο των μαλλιών, περνά μπροστά από την πτυχή του αυτιού, γυρνάει πίσω από το αυτί και επεκτείνεται μέχρι το τριχωτό των μαλλιών. Όταν το face lift συνδυάζεται με τραχηλικό lift γίνεται μία μικρή οριζόντια τομή κάτω από το σαγόνι, σε σημείο που επίσης δεν φαίνεται.
Στη συνέχεια γίνεται η «παρασκευή», δηλαδή η αποκόλληση και ανάρτηση του δέρματος και των υποκείμενων ιστών στη φυσική τους θέση, με αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος. Η σύγκλιση των τομών γίνεται με λεπτά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται σταδιακά στις πέντε και δέκα ημέρες μετά την επέμβαση.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα του κλασικού face lifting είναι μόνιμο Μετά την επέμβαση ο ρυθμός γήρανσης του δέρματος συνεχίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, τον τρόπο ζωής και την ηλικία του ασθενή.

Πού πραγματοποιείται το face lifting;

Επειδή πρόκειται για χειρουργική επέμβαση, το face lifting σε συνεργαζόμενη κλινική και όχι στον χώρο του ιατρείου. Ο ασθενής υποβάλλεται σε γενική αναισθησία ή μέθη και συνήθως η διαδικασία διαρκεί 2.5-3 ώρες, ενώ τοποθετούνται λεπτές παροχετεύσεις για την πρόληψη αιματώματος για περίπου 24 ώρες.

Ποια είναι η προετοιμασία πριν το χειρουργείο;

  • Διακοπή καπνίσματος 2 εβδομάδες νωρίτερα
  • Αποφυγή λήψης ασπιρίνης και άλλων φαρμάκων που αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας
  • Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος (ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος, καρδιολογικός έλεγχος).

Πώς αντιμετωπίζεται μετεγχειρητικά το lifting προσώπου;

Συνήθως ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητικά τύπου Depon ή Lonarid. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει οίδημα και ίσως κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές), που υποχωρούν μέσα σε 7 έως 10 ημέρες. Η έξοδος από την κλινική γίνεται το ίδιο βράδυ ή το επόμενο πρωί, έπειτα από την αφαίρεση των παροχετεύσεων.
Μετά την επιστροφή στο σπίτι συνιστάται η αποφυγή της έντονης δραστηριότητας για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία συνήθως γίνεται σε 10 έως 15 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Ποιο είναι το κόστος – τιμή του λίφτινγκ προσώπου;

Για το κόστος του λίφτινγκ, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένος έλεγχος ώστε να αξιολογηθούν οι ανάγκες κάθε ατόμου και η τεχνική face lifting που θα επιλεγεί.
Μετά από το πρώτο ραντεβού, καθορίζεται και το ακριβές κόστος. Το κόστος είναι μειωμένο στο mini lift, ενώ μπορείτε να συζητήσετε με τη γιατρό και το ενδεχόμενο του λίφτινγκ με νήματα.

Κλείστε σήμερα ραντεβού με τον νεότερο εαυτό σας!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens