ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Επενδύστε σε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο

Με την ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων αποσκοπούμε στη βελτίωση της λειτουργικής κατάστασης του στόματος και της αισθητικής εικόνας του χαμόγελού σας. Πρακτικά, η ορθοδοντική ασχολείται εξίσου με την ορθή θέση των δοντιών αλλά και με την αρμονική σύγκλειση των γνάθων. Σοβαρά ορθοδοντικά προβλήματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμεναν χωρίς διάγνωση και θεραπεία, σήμερα τα αντιμετωπίζουμε εύκολα και αποτελεσματικά χωρίς ταλαιπωρία και μακρόχρονες ορθοδοντικές παρεμβάσεις. Πλέον, η πλειονότητα των ορθοδοντικών ανωμαλιών έχει ομαλή εξέλιξη, αρκεί να γίνει σωστή διάγνωση, να πραγματοποιηθούν όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις και να καταρτιστεί ένα επιστημονικό σχέδιο θεραπείας.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων. Η ταλαιπωρία σας μειώνεται στο ελάχιστο και τα άριστα αποτελέσματα διασφαλίζονται από την αλάνθαστη ακρίβεια των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ποια προβλήματα μπορώ να διορθώσω με την ορθοδοντική θεραπεία ως ενήλικος

Σήμερα, 1 στους 3 ενήλικες αποφασίζει να ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία καθώς τα περισσότερα προβλήματα διορθώνονται, με εξαίρεση εκείνα που θεραπεύονται μόνο κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του παιδιού. Αυτά σχετίζονται κυρίως με γναθικές δυσαρμονίες τις οποίες για να διορθώσουμε στην ενήλικη ζωή θα πρέπει να επέμβουμε χειρουργικά, καθώς σε αυτή την ηλικία η ανάπτυξη των οστών των γνάθων έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, η ορθοδοντική παρέμβαση στους ενήλικες είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις εξαιρετικά αποτελεσματική, με τη διαφορά ότι η θεραπεία ενδέχεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο χρόνο εξαιτίας της πυκνότητας του οστού γύρω από τις ρίζες των δοντιών, γεγονός που καθυστερεί τις μετακινήσεις. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα περιστατικά που θεραπεύουμε στο ιατρείο είναι τα παρακάτω:

  • Κλείσιμο μεγάλων διαστημάτων μεταξύ των δοντιών (αραιοδοντία)
  • Βελτίωση της ομιλίας και της μάσησης
  • Ευθυγράμμιση των κοπτικών άκρων των δοντιών
  • Επαναφορά συνωστισμένων δοντιών στις φυσιολογικές τους θέσεις
  • Διόρθωση της προβληματικής σύγκλεισης
ΕΠΙΛΟΓΗ

Πώς θα επιλέξω την καταλληλότερη ορθοδοντική θεραπεία

Είναι σημαντικό πριν επιλέξετε οποιαδήποτε ορθοδοντική μέθοδο να λάβετε επαρκείς πληροφορίες. Η σωστή πληροφόρηση σάς ενημερώνει για όλα τα δεδομένα, εξασφαλίζει καλύτερη εμπειρία και αμεσότερα αποτελέσματα. Η επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας είναι μία εξατομικευμένη υπόθεση και εξαρτάται από τη σοβαρότητα κάθε περιστατικού που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο ιατρείο μας θα σας ενημερώσουμε για όλα τα είδη των μηχανισμών που μπορούμε να εφαρμόσουμε αποκλειστικά στη δική σας περίπτωση και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία. Παράλληλα θα σας δείξουμε δείγματα των ορθοδοντικών μηχανισμών και θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία τους, τη φροντίδα τους, την ενδεικτική διάρκεια της θεραπείας και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας πρέπει να ολοκληρώσετε μια σειρά από απαραίτητες εξετάσεις:

  • Ψηφιακή πανοραμική και κεφαλομετρική ακτινογραφία
  • Ψηφιακές φωτογραφίες δοντιών και προσώπου
  • Περιοδοντικό έλεγχο

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων μας παρέχουν όλα τα δεδομένα για να συντάξουμε μια ολοκληρωμένη διάγνωση και ένα πλήρες θεραπευτικό πλάνο που θα ταιριάζει απόλυτα στη δική σας περίπτωση. Σε πολλές περιπτώσεις θεραπείας ενηλίκων είναι απαραίτητη η συνεργασία του ορθοδοντικού με τον οδοντίατρο εξαιτίας οδοντικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν την έναρξη της ορθοδοντικής παρέμβασης.  

Στόχος μας πριν ξεκινήσετε είναι να γνωρίζετε το ακριβές χρονοδιάγραμμα και όλες τις παραμέτρους της θεραπείας σας.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Μηχανισμοί που εφαρμόζουμε στην ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων

ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Αποτελούν την απάντηση της προηγμένης ορθοδοντικής σε ασθενείς που επιθυμούν άριστο αποτέλεσμα με τη μικρότερη αισθητική παρέμβαση. Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που τοποθετούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών χωρίς να είναι ορατοί σε τρίτα άτομα. Έχουν εξατομικευμένο ψηφιακό σχεδιασμό και χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν τα κενά ανάμεσα στα δόντια, τους συνωστισμούς και την κακή σύγκλειση.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Ή ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Κατασκευασμένα από μέταλλο ή από κεραμικό υλικό υψηλής ποιότητας και διακριτικής αισθητικής, τα παραδοσιακά μεταλλικά και τα πιο σύγχρονα κεραμικά σιδεράκια αποτελούν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους ορθοδοντικής θεραπείας. Μάλιστα, τα κεραμικά σιδεράκια κατασκευάζονται στο φυσικό χρώμα των δοντιών, είναι μικρότερα σε μέγεθος και πιο διακριτικά και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγονται από την πλειονότητα των ενήλικων ασθενών.

ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Άνετοι, εύκαμπτοι, εύκολοι στην καθημερινή φροντίδα τους και σχεδόν «αόρατοι», οι διάφανοι νάρθηκες αποτελούν ένα αποτελεσματικό, πρωτοποριακό σύστημα ευθυγράμμισης των δοντιών για ενήλικες που επιθυμούν ορθοδοντική θεραπεία η οποία θα επηρεάσει στο ελάχιστο την εξωτερική τους εμφάνιση και τις κοινωνικές συναναστροφές τους. Αφαιρούνται και τοποθετούνται από τον ασθενή για την κατανάλωση τροφής ή ποτού και για την επιμελή φροντίδα των δοντιών.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Συχνότητα επισκέψεων

Η συχνότητα των επισκέψεων εξαρτάται από τον μηχανισμό που έχετε επιλέξει για την ορθοδοντική θεραπεία. Σε γενικές γραμμές, για τα μεταλλικά, τα κεραμικά και τα γλωσσικά σιδεράκια οι επισκέψεις ορίζονται περίπου ανά 4-6 εβδομάδες.

Στη θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες όπου η πορεία είναι ήδη ψηφιακά σχεδιασμένη και οι νάρθηκες προκατασκευασμένοι, η συχνότητα των επισκέψεων ορίζεται κάθε 12-14 εβδομάδες, επιτρέποντας σε ασθενείς με επαγγελματικές υποχρεώσεις ή μεγάλες περιόδους απουσίας μεγαλύτερη αυτονομία.

Ποτέ δεν είναι αργά να χαρίστε στον εαυτό σας το χαμόγελο που αξίζετε.Ελάτε να σχεδιάζουμε μαζί την ορθοδοντική θεραπεία που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κριτικές

Εάν θέλετε να μετατρέψετε τον πόνο σε μια ευχάριστη εμπειρία, απλώς επιλέξτε το Microdental και θα χαμογελάσετε ξανά!
Review us on google light theme

Μ. Santoro

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens