ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Αγαπήστε το νέο σας χαμόγελο

Η ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια εξακολουθεί να αποτελεί μία κλασική και αξιόπιστη μέθοδος τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Μέσα από την ορθοδοντική θεραπεία στοχεύουμε στην αποκατάσταση της κακής σύγκλεισης των δοντιών, στην ευθυγράμμισή τους και στη δημιουργία ενός αισθητικά όμορφου χαμόγελου, που θα αντανακλά την υγεία των δοντιών σας και την αυτοπεποίθησή σας. 

Στις μέρες μας, η σύγχρονη ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια έχει εξελίξει τους μηχανισμούς της και πλέον μπορείτε εκτός από τα κλασικά μεταλλικά να επιλέξετε αυτόδετα σιδεράκια, διαφανή σιδεράκια ή γλωσσικά σιδεράκια, μία πρωτοπόρα τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής. Επίσης, οι έφηβοι μπορούν να επιλέξουν στα μεταλλικά άγκιστρα σχήματα και στις ελαστικές προσδέσεις χρώματα, προσαρμόζοντας τη θεραπεία στο στιλ και τις προτιμήσεις τους.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ

Μεταλλικά σιδεράκια

Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, τα σύγχρονα μεταλλικά σιδεράκια εξακολουθούν να αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τον πιο προσφιλή τρόπο ορθοδοντικής θεραπείας κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Τα μεταλλικά άγκιστρα είναι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που έπειτα από ειδική μέτρηση τοποθετούνται με ειδική συγκόλληση στην εξωτερική πλευρά των δοντιών. Σε συνεργασία με τα συρμάτινα τόξα που σταθεροποιούνται πάνω στα άγκιστρα με τη βοήθεια ελαστικών προσδέσεων, προκαλούν συνεχόμενη, σταθερή πίεση και σταδιακά μετακινούν με ακρίβεια τα δόντια στις επιθυμητές θέσεις.

ΜΙΝΙ

Μίνι σιδεράκια

Πλέον, τα σιδεράκια έχουν εξελιχθεί αρκετά και σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας σειρές μίνι αγκίστρων που έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες για μεγαλύτερη αισθητική βελτίωση. Τα μίνι σιδεράκια είναι έως και 60 % μικρότερα σε μέγεθος από τα συμβατικά, διευκολύνοντας τη στοματική υγιεινή, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης της τερηδόνας και των λευκών στιγμάτων και μετατρέποντας τη θεραπεία σε διακριτικότερη διαδικασία. Επιπλέον, παράλληλα με τη μείωση του μεγέθους μειώνεται και η τριβή με το σύρμα, γεγονός που βοηθάει στην ταχύτερη μετακίνηση των δοντιών.

ΑΥΤΟΔΕΤΑ

Αυτόδετα σιδεράκια

Τα αυτόδετα σιδεράκια αποτελούν επαναστατικό σύστημα ορθοδοντικής θεραπείας. Έχουν την ίδια βάση με τα μεταλλικά ή τα κεραμικά άγκιστρα, ωστόσο σε αντίθεση με αυτά δεν εφαρμόζονται μεταλλικές ή ελαστικές προσδέσεις για τη σταθεροποίηση του σύρματος. Μάλιστα, αντί για πρόσδεση χρησιμοποιείται μια μεταλλική θύρα (clip) που ανοίγει και κλείνει και σταθεροποιεί εύκολα και με ασφάλεια το σύρμα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την τριβή ανάμεσα στο σύρμα και το άγκιστρο. 

Η διαφορά τους από τα μεταλλικά είναι ότι τα αυτόδετα σιδεράκια αποτελούν μια νέα λύση για πιο διακριτική παρέμβαση και για μείωση του χρόνου επίσκεψης περίπου κατά 20 λεπτά. 

ΔΙΑΦΑΝΗ

Διαφανή σιδεράκια

Τα διαφανή ή κεραμικά σιδεράκια επιτελούν την ίδια ακριβώς λειτουργία με τα μεταλλικά, με τη διαφορά ότι είναι κατασκευασμένα από λευκή πορσελάνη, που μιμείται το χρώμα των δοντιών κάθε ασθενή. Η ειδική επεξεργασία στη λεία επιφάνεια του κεραμικού υλικού αποτρέπει τον αποχρωματισμό και το κιτρίνισμα στα κεραμικά σιδεράκια, προσδίδοντας διακριτικότητα στη θεραπεία και μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή που τα φοράει. Τα κεραμικά σιδεράκια αποτελούν δημοφιλή και ελκυστική επιλογή τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους εφήβους καθώς η εφαρμογή τους είναι λιγότερο ευδιάκριτη. 

ΓΛΩΣΣΙΚΑ

Γλωσσικά σιδεράκια

Η πιο προηγμένη και αληθινά αόρατη τεχνική της ορθοδοντικής θεραπείας είναι τα γλωσσικά σιδεράκια. Πρόκειται για μεταλλικούς μηχανισμούς από κράμα χρυσού ή ατσάλι, που σχεδιάζονται εξατομικευμένα, για να ταιριάζουν αποκλειστικά στη μορφολογία των δοντιών κάθε ασθενή. Ο σχεδιασμός τους γίνεται ψηφιακά και η κατασκευή τους πραγματοποιείται σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας.

 Τα άγκιστρα στα γλωσσικά σιδεράκια είναι μικρότερα σε μέγεθος ενώ η τοποθέτησή τους στην εσωτερική πλευρά των δοντιών αποτρέπει τις απασβεστώσεις που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται στα δόντια με την ολοκλήρωση της κλασικής θεραπείας με σιδεράκια. Ωστόσο, το πλάνο θεραπείας και η στοματική υγιεινή έχουν αυξημένες απαιτήσεις γι’ αυτό απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες και σε επιλεγμένες περιπτώσεις εφήβων που μπορούν να τηρήσουν σχολαστικό επίπεδο φροντίδας των δοντιών τους

Για να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη, υψηλού επιπέδου και σχεδιασμού θεραπεία, έχουμε λάβει ειδική εκπαίδευση και ανάλογη πιστοποίηση που εγγυώνται το άριστο αποτέλεσμα των τεχνικών της γλωσσικής ορθοδοντικής.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θεραπεία με σιδεράκια και συχνότητα επισκέψεων

Η θεραπεία με σιδεράκια αποτελεί εξατομικευμένη υπόθεση και η διάρκεια εξαρτάται κυρίως από τη σοβαρότητα του περιστατικού, την ηλικία του ασθενή, τη στοματική υγιεινή καθώς και τον βαθμό της συνεργασίας του.

Σε γενικές γραμμές όλες οι θεραπείες με σιδεράκια απαιτούν το λιγότερο 10-12 μήνες θεραπείας σε μέτριας σοβαρότητας περιστατικά, ενώ πιο σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν περίπου 1.5 με 2 χρόνια. Η στοματική υγιεινή είναι εξαιρετικής κρισιμότητας διότι οι τροφές που παγιδεύονται μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσουν τερηδόνα. Συνεπώς, για κάθε θεραπεία απαιτείται καθημερινό και σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών. 

Η συχνότητα των επισκέψεων ορίζεται συνήθως κάθε 4-6 εβδομάδες για να πραγματοποιηθεί έλεγχος και εκ νέου ρύθμιση των μηχανισμών.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ακολουθεί η περίοδος της συγκράτησης με ειδικές συσκευές ώστε να αποφευχθεί η υποτροπή των δοντιών στις αρχικές τους θέσεις. Τα δόντια έχουν πάντα την τάση να θέλουν να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση, γι’ αυτό χρειάζεται μια περίοδος συγκράτησης στη νέα τους θέση, μέχρι το περιβάλλον οστό να προσαρμοστεί στη νέα διευθέτηση των δοντιών.

Στο ιατρείο μας γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εμφάνισή σας.
Γι’ αυτό επιλέγουμε τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους ορθοδοντικούς μηχανισμούς με την ελάχιστη αισθητική παρέμβαση.
ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κριτικές

Εξαιρετική εξυπηρέτηση, τελεια αποτελέσματα. Άνθρωπος πάνω από όλα και εξαίρετος γιατρό.
Review us on google light theme

Rena Agr

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens